Cyperns økonomiske situation

Cyperns flag

I de sidste par uger har vi hørt om den truende bankerot, som Cypern har befundet sig i. Nu har det cypriotiske parlament godkendt en redningsplan, der sender 75 milliarder kroner i nødlån til Cypern fra EU.

Det er de bankkunder, der har et indestående på over 100.000 euro, som kommer til at betale for, at nødlånspakken fra EU kan komme i hus.

Når man som nordboer ser på den skat og moms, som cyprioterne betaler, undrer det ikke mig, at Cypern er kommet i den situation, da de betaler langt mindre, end vi i Norden bidrager med til samfundet.

Det billige “skattely” på Cypern, har da også bidraget til, at bl.a. en stor del rige russere, har anbragt deres penge i de cypriotiske banker. Det er bl.a. disse investorer, der nu, direkte, kommer til at bidrage til redningspakken, hvor den almindelige “småsparer” slipper helt.

Som dansker, kan man godt undrer sig over, hvad der egentlig sker i disse sydeuropæiske lande mht. at bidrage til samfundet. Jeg læst engeng, at i Grækenland er der næsten ingen pensionister der “dør”, da familien skal bruge “afdødes” pension.

Den form for socialt bedrageri, overgår vist selv den mest kreative dansker, der tænker i de baner.

Jeg er godt klar over, at i Spanien og Grækenland er det blevet til meget hårde tider for den almindelige borger, så hårde, at der er mange, der må gå fra hus og hjem. Det er ikke dem jeg anklager – bestemt ikke – men deres lands politikere, der har handlet komplet uansvarligt i årene op til en truende bankerot.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *