Socialistisk Folkeparti er døende

Da Annette Vilhelmsen blev valgt som Socialistisk Folkepartis (SF) formand, var det med et stort flertal, baseret på SF’s bagland, der havde efterlyst en mere markant SF-linje i regeringen, da SF efterhånden mindede om fløj af Socialdemokraterne.

Derfor var der sikkert en del, der havde forventet, at den nye formand havde fået gennemtrumfet flere af SF’s politiske holdninger, så dette kunne afspejle sig i regeringens politik – eller også, at SF helt forlod regeringen.

Da SF-formandsvalg var afgjort, havde jeg selv en forventning om, at SF forlod regeringen, da det helt klart var lagt op til et brud med regeringsgrundlaget!

Men det skete ikke!

Derimod blev den nye SF-formand banket godt og grundigt på plads af statsminister, Helle Thorning-Schmidt, og indenrigs- og økonomiminister, Margrethe Vestager.

Det blev efterhånden klart, at der slet ikke blev nogen ny linje i SF, samt, at SF’s skyggeleder, Holger K. Nielsen, var den egentlige SF-formand. Det samlede resultat er blevet, at SF er halveret i de seneste meningsmålinger til en tilslutning på bare 4,2%, hvis – der havde været valg i dag!

Mange af de unge, der havde været udset til de nye ledere i SF, har forladt partiet. SF er tæt på spærregrænsen. SF er et døende parti!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *