Den bornholmske sne på retræte

Sidste uges sne hindrede mig i, at træne på landevejene, selv om vi ikke fik den helt stor snemængde – her i Tejn. Her i området, havde vi højst fået mellem 10 og 15 cm, hvor pressen skrev, at der var faldet omkring 40 cm. Denne oplysning på landets TV-stationer gjorde, at vi fik en del henvendelser fra familie og venner, der troede, vi var sneet inde, som dengang for 2 år siden – hvilket på ingen måde var tilfældet.

Dog var vejene så ufarbare, at jeg ikke skulle forsøge at gennemtrumfe den planlagte træning, da alle cykelstier var “nedlagte” pga. sne, og kørebanerne var sneglatte. Men i går var tøvejret kommet så langt, at jeg genoptog cykeltræningen.

Inderst inde var jeg godt klar over, at vi her i Tejn havde været ret heldige med ugens snevejr, for da jeg kom til Rø, var sneen langs vejene af en helt anden målestok. Her lå meterhøje driver, der var blevet gennemskåret af rydningskøretøjerne, så vejene kunne anvendes igen. Alle veje var fri for sne, men stadig drivvåde på grund af tøvejret (+ 2 grader).

Vejen mellem Olsker og Allinge, bare 5 km fra Tejn, gav et helt andet billede af snevejret i sidste uge.          Foto: Erik Krog

På vejen hjem over Olsker og Allinge, bare 5 km fra Tejn, var der nogle ret voldsomme snedriver langs vejen. Dette sted er altid et af de steder, hvor snefygning giver ret store snedriver, hvilket også blev tilfældet denne gang.

Ellers var vejene og vejret supert – selv om jeg er begyndt, at længes meget efter foråret!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *