Winni Grosbøll’s svar om Boligreguleringsloven

Som jeg før har skrevet om, her på bloggen, foregår der en debat på Bornholm om bopælspligtens regulering – samt i hvor stort et omfang dette nu skal have? Det, der ikke har været nævnt, fra myndighederne og pressens side, er, at som Boligreguleringsloven er formuleret, giver det nye husejere en rigtig god mulighed for, at få bopælspligten ophævet – bare 3 måneder efter overtagelsen!

  • Efter Boligreguleringslovens § 48 stk. 3, skal en ny husejer, senest 6 uger efter overtagelsen, bo i sin nyerhvervelse, ellers skal kommunen adviseres om dette, som så skal forsøge at leje boligen ud. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, senest 6 uger efter, vil bopælspligten bortfalde – her efter Boligreguleringsloven § 51 stk 3.

Det var bl.a. dette, jeg udbad mig et svar om ved vor Borgmester Winni Grosbøll – om dette var et element i behandlingen af bopælspligten, efter det afholdte seminar vedrørende en ændring af bopælspligten på Bornholm.

Her er svaret fra Borgmesteren:

Kære Erik Krog
Som du selv skriver har jeg lidt rigeligt at se til i øjeblikket, så jeg kan for nuværende ikke svare på dit spørgsmål. 

Som det har fremgået af dagspressen har kommunalbestyrelsen haft et indledende temamøde om Boligpolitikken. De kommende måneder kommer vi til at diskutere spørgsmålet mere indgående, og til den tid vil jeg meget gerne svare på dit spørgsmål.

En endelig beslutning vil formentlig kunne behandles i kommunalbestyrelsen inden sommeferien.

Venlig hilsen

Winni Grosbøll
Borgmester

Jeg mener, at som Boligreguleringsloven er udformet, sammenholdt med de mange boliger, der står til salg for tiden, er det helt umuligt, for Bornholms Regionskommune, at udleje boliger i dette omfang, hvilket giver enhver ny boligejer mulighed for, at få ophævet bopælspligten – bare 3 måneder efter overtagelsen.

Med hensyn til Borgmesterens svar til mig, er jeg bestemt ikke imponeret, det er spørgsmålet alt for vigtigt til! 2½ uge efter min første henvendelse, burde svaret have været meget mere uddybende.

  • Der er en kæmpe ladeport åben for, at nye boligejere, uanset boligens størrelse, kan få deres bopælspligt ophævet, hvilket også åbner muligheder for udlændinges køb af boliger på Bornholm – med fritidshuse for øje!
Efter jeg er begyndt at skrive om dette emne, har jeg fået endnu flere læsere fra Sverige, Holland og USA.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *