Kontanthjælpsmodtagere i “arbejde”?

Beskæftigelsesministeren, (hende, der overhovedet ikke gider svare en folkepensionist på gentagne henvendelser), har sat sig for, at kontanthjælpsmodtagere skal ud i aktivitet – og det gælder åbenbart alle typer af kontanthjælpsmodtagere.

Jeg kan levende forestille mig, hvordan forslaget var blevet modtaget, hvis det var den blå side af folketingssalen, der havde kommet med det forslag i deres tid ved magten, for så havde der sikkert været “kaldt til møde” af den røde side foran Christiansborg.

Idéen er for så vidt god nok, men der er sikkert ikke arbejde til dem alle, så måske kommer det til at minde om det gamle Sovjetunionen, hvor der stod 4-5 mand og fejede i det samme hjørne?

For der ER ikke arbejde til den alle!

Som jeg har kunne tolke idéen, er der ikke tale om et egentligt arbejdstilbud, men om en midlertidig aktivitet, som kan minde om “noget for noget”, hvilket er helt ok – “man skal yde for at nyde” princippet!

  • Men idéen bør være målrettet til et egentlig arbejde til kontanthjælpsmodtageren.

For ikke så lang tid siden, misbrugte landets kommuner de langtidsledige, som de kunne ansætte med løntilskud indtil en eventuel fastansættelse, hvilket altid var en tidsbestemt af slagsen. Men en ansættelse, som samtidig gik ud over de fastansatte, som ofte blev opsagt, da der var mere økonomi i “den anden ordning”. Dette “system” har flere kommuner indrømmet for at forbedre økonomien!

Jeg kan sagtens forestille mig, at med Beskæftigelsesministerens nye tiltag med kontanthjælpsmodtagere, vil landets kommuner have gang i regnemaskinerne, for at finde ud af, hvordan dette system kan udnyttes bedst muligt – til deres fordel. Og det er for så vidt også i orden, hvis bare det ikke går ud over de fastansatte, og munder ud i en ansættelse af kontanthjælpsmodtagere.

For hvis systemet ender op i en slags daglejere, er systemet bare ikke i orden!
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *