Bopælspligten på Bornholm og Almegårds Kaserne

Debatten om bopælspligten

Nu er det over en uge siden jeg sendte Borgmester, Winni Grosbøll, en e-mail vedrørende mine indlæg om boligreguleringsloven sat op imod bopælspligten, da jeg godt ville vide, om dette indgik som et element i debatten om en omlægning af bopælspligten på Bornholm. Læs mine indlæg på:

http://pensionistpaabornholm.blogspot.dk/2013/02/boligreguleringsloven-vs-boplspligten.html http://pensionistpaabornholm.blogspot.dk/2013/02/debatten-om-boplspligten-pa-bornholm.html

I onsdags tillod jeg mig at minde Borgmesteren på min forespørgsel, men indtil nu, har jeg intet hørt fra den kant?

  • Jeg har læst, at der er over 1000 huse til salg i øjeblikket på Bornholm, og hvis Almegårds Kaserne nedlægges, kan jeg forestille mig, at der bliver yderligere 150 – 200 flere boliger, der skal sælges. 

Mine spørgsmål til Borgmesteren, bliver mere og mere relevante!


Kasernelukningerne

Det her er et meget varm og følsomt emne, meget mere end man umiddelbart skulle forestille sig! Debatten i Sønderjylland går meget højt, her i dette område af Danmark, med alle de mange historiske minder, er der nærmest oprør over, at Sønderborg og Haderslev Kaserner er draget med i debatten om kasernelukningerne. Mange politiske partier indsamler, lige i øjeblikket, underskrifter i protest over “disse indgreb overfor deres kaserner!”

Her på Bornholm, er det ikke mindre følelser, der kommer op til overfladen. Tankerne fra sidste verdenskrig, hvor Bornholm blev “ladt i stikken”. Den 5. maj 1945, nægtede den tyske kommandør på øen at overgive sig, med det resultat, at Rønne og Nexø blev bombet af sovjettiske fly, med efterfølgende invasion af sovjettiske styrker. Disse styrker blev på Bornholm til april 1946 – næsten et helt år efter Danmarks befrielse.

  • Det er bl.a. disse tanker, der i øjeblikket vækker bornholmerne. Her på Bornholm, vil man ikke “røvrendes” en gang til!

Regeringen ser vel sagtens på driftsomkostningerne i forhold til en forsvarsopgave, og vi må nok indrømme, at en krig i dag, slet ikke kan sammenligned med tidligere krige, som vi har oplevet i Danmark. Men – når vi så kommer ind på det økonomiske, så vil en nedlæggelse af Almegård resultere i, at Bornholm skal have et øget statstilskud pga. de manglende statsarbejdspladser – meeen, det er naturligvis en anden konto, det går ud over, mens man fuldstændig ser bort fra resultatet for den samlede bundlinje!

Jeg véd det, jeg er ved at blive bornholmer, selv om jeg aldrig accepteres som en bornholmer!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *