Almegårds Kaserne skal bevares

Så er katten sluppet ud af sækken. Det nye forsvarsforlig lægger bl.a. op til en lukning af Almegårds Kaserne

Hvis Almegårds Kaserne på Bornholm lukkes, vil det ikke bare betyde et farvel til en kaserne i det østligste Danmark, men også et farvel til i omegnen af 450 arbejdspladser på en Ø, som i forvejen er plaget med stor arbejdsløshed.

  • Om den danske stat vil spare på en lukning af vor kaserne, er ret tvivlsomt, da Bornholm så vil komme i yderligere økonomiske problemer, som så vil betyde et større statstilskud til Bornholm. Så det er lidt svært at forstå besparelsen heri?

Det er heller ikke svært, at se meningen ved de udpegede kasernelukninger, da regeringens oplæg, mere og mere tegner et billede af en centralisering af forsvaret!

Det kan man så syntes om eller det modsatte, men her på Bornholm, kan det næppe bruges som et argument i forsvaret for at bevare Almegård, da Bornholms Regionskommune, selv ønsker en centralisering af kommunens aktiviteter til Rønne – hvilket, helt på samme måde, giver sig udslag i en svagere befolkning i yderområderne på Bornholm!

Tænk lidt over det i BRK!

I min lange tid i hjemmeværet, har jeg været på en hel del kaserner, dog mest i Jylland. Jeg har endog meget svært ved at forestille mig, at man kan nedlægge en kaserne som bl.a. den i Haderslev, da kasernen i det sønderjyske, er en yderst velfungerende og moderne kaserne – ud over den store økonomiske betydning for Haderslev.

  • Men betydningen af  en nedlæggelse af Almegårds Kaserne, er af et lang større omfang, end mange af de involverede kaserner, da alle arbejdspladser vil forsvinde fra Bornholm, samt – Bornholm ER udkants-danmark, og langt mere end Vordingborg er, som man vil se lidt nærmere på – af samme årsag, for en eventuel nedlæggelse af kasernen Vordingborg. 

Den er lidt svær at sluge for os på Bornholm!

Almegårds Kaserne skal bevares, slet ingen tvivl om det!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *