“Ertholm” til eftersyn i Tejn

“Ertholm” set fra agter

Mange turister kender “Ertholm” fra deres ferie på Bornholm, som skiber, der sejler dem til en oplevelse på Christiansø.

Men, det er de færreste, der kender skibet stående på land, som det gør i øjeblikket på Tejn Værft i Tejn havn.

Efter en lang sommer, men mange sejladser, er det nu tid til et gennemsyn af skibet, som det er sædvane her i Tejn – så det er ikke første gang jeg har set “Ertholm” på land.

Skibet “Ertholm”, blev bygget i 1967 på Husum skibsværft i Tyskland. “Ertholm” blev indsat på overfartene Simrishamn – Allinge og Bornholm – Christiansø. Da “Ertholm” blev bygget, havde skibet 2 MWM hovedmotorer, men disse blev udskiftet i 1982 med 2 Catarpillar.

“Ertholm” på land i Tejn havn

“Ertholm” kan medtage 294 passagerer, og har siden 1967 transporteret mange mennesker imellem Allinge – Christiansø og Gudhjem – Christiansø. “Ertholm”, sejlede også i starten imellem Allinge og Simrishamn, hvor den nye, “Bornholmexpressen”, nu har taget over.

Her lidt facts om skibet “Ertholm”: “Ertholm” har en længde overalt på 36,19 m, en bredde på 7 m og en dybgang på 2,29 m. Dens tonnage er BT: 220, BRT: 196,83, NT: 92, NRT: 77,82, DW: 46. Fart: 13,5 knob.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *