Bornholm, en grøn Ø?

Jeg har skrevet om det før, men det er så som så med respons, så jeg kan let få det indtryk, at bornholmerne er lidt ligeglade med, om øen skal opfattes som grøn. Der er fra kommunens side gjort en del tiltag for, at vore omgivelser skal se os som en Ø, som går en grøn tid i møde – men er det bare en “salgstale af varm luft, eller er der noget om det?

I min tid som miljøansvarlig ved en virksomhed, som havde indført miljøledelse, var en miljøpolitik noget af det første vi fik indført – noget som de fleste kommuner også havde. En miljøpolitik er det samme som en holdning på en række punkter, der tager udgangspunkt i de omgivelser vi er afhængig af.

Når man så går skridtet videre, kommer man til miljømålsætninger, som er et naturligt led efter politikken – hvilke mål sætter vi os, set i forhold til vore omgivelser? Derefter følger handlingsplaner for at opfylde målsætningerne – og helt igennem er vi inde på noget målbart, som vi kan forholde os til. Det er slet ikke så svært!

Hvis man forsøger at finde Bornholm Regionskommunes miljøpolitik, så bliver man godt skuffet. Politik er holdninger, så måske har vor kommune slet ingen miljøholdninger?

For nogle år tilbage, spurgte jeg en bornholmsk politiker, om politikerne på Bornholm slet ikke havde miljøholdninger, da der ikke fandtes en miljøpolitik på øen. Manden svarede, om hvad jeg egentlig troede han lavede som folkevalgt? Det var lige netop det der undrede mig.

Jeg har også sendt sms’er til opstillede politikere op til et valg, og her er der ingen grænser for forståelsen – men så kommer der en tid efter valget, hvor det så bliver mere end svært at få kontakt til de samme mennesker!

Har vi brug for et grønt parti, der kan tage sig af miljøet – eller er det noget de etablerede partier vil tage sig af?

Naturligvis prøver jeg at provokere til en diskussion her på bloggen, da jeg mener emnet er ret vigtigt – og der er nok at tage fat på!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *