Jørgen Leth og Brian Holm

Så er Brian Holm “røget i flæsket” på Jørgen Leth. Nu kan man vel næppe tænke sig to så store modsætninger indenfor cykelsporten, som netop disse to personer, så det skulle vel ske på et tidspunkt.

Jeg husker engang en episode i cykelløbet “Post Danmark Rundt”, hvor Brian Holm og Frank Høj var gået i udbrud, og passerede målstregen hånd i hånd. Nu skal man næsten have en “ultra intern viden” fra cykelsportens verden, for at forstå denne seance mellem Holm og Høj, for da Bjarne Riis blev spurgt om hans mening, til det passerede, da d’herre ikke havde kørt cykelløb om sejren, var det bestemt ikke den samme mening som delte Riis og Holm. Bjarne Riis kunne simpelt hen ikke forstå, at de to ryttere ikke var så professionelle, at de kørte løb til stregen.

Da Brian Holm blev spurgt om en kommentar til Bjarne Riis’s holdning, svarede han: “Altså, på et eller andet tidspunkt, bliver man træt af stodderen.” Og hans københavnske dialekt, gjorde ikke denne udtalelse ret meget bedre, hvilket han selvfølgelig ikke kan dadles for! Vi taler som vi taler, men Brian Holms mening var der slet ingen tvivl om – en mening han naturligvis har lov til at have.

At Brian Holm så i dag, kalder Jørgen Leth for en “gammel, romantisk tosse”, og en “dagdrømmer, der ikke har fattet noget”, gør, at jeg godt kan sætte mig ind i, at Jørgen Leth ikke ønsker at tale mere om cykling.

Er det for meget at påstå, at det Brian Holm beskylder Jørgen Leth for, fortæller noget mere om Brian Holm end om Jørgen Leth?

Der må være grænser for, hvor lavt et plan Jørgen Leth skal diskutere på!

Dermed ikke være sagt, at jeg på ikke respekterer Brian Holms arbejde han udfører indenfor cykelsporten, for det gør jeg bestemt. Men hans udtalelser om Jørgen Leth, klæder han bestemt ikke!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *