Om at snobbe

I de gode gamle dage, hvor vor Statsminister var Jens Otto Krag fra Socialdemokratiet, kunne man engang se et billede af Jens Otto Krag i en avis, hvor han sad med benene over kors under et vælgermøde. Det var der slet ikke noget mærkeligt i, men fotografen havde fanget den daværende Statsminister med huller i skoenes såler – det var det billedteksten verificerede.

Egentlig var det ikke ret usædvanligt med huller i skoene dengang, men, at en Statsminister havde det, var lidt mere usædvanligt.

En anden ting, jeg kommer i tanke om ved samme lejlighed, er, at den tidligere socialdemokrat, Erhard Jacobsen, engang sagde et par ord om at snobbe opad, som han bestemt ikke syntes om, men at snobbe nedad var meget værre – kom han frem til!

Dette kan man vel næppe beskylde vor nuværende Statsminister, Helle Thorning-Schmidt, for (altså at snobbe nedad), da det næsten er ligegyldigt, hvornår man ser damen, så kan man ikke sætte en finger på hendes påklædning.

På mange måder, er Helle Thorning-Schmidt, den direkte modsætning til Jens Otto Krag – og dette på trods af, at de begge er/har været formand for samme parti.

Dog lever Helle Thorning-Schmidt udmærket op til et Krag citat: “Man har et standpunkt til man tager et nyt,” så lidt har de da til fælles 😉

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *