Skatteaftale

Jeg behøver vel egentlig ikke, at skrive om den nylige indgået skatteaftale mellem Regeringen og Venstre og Konservative, da alle medier, nærmest vælter ind over hinanden, for at skrive om seancen fra i går.
Men når vi her, dagen efter aftalen er indgået, hører medlemmer af Regeringen og Enhedslistens ordfører udtale sig, er det lidt svært at tro, at de gode politikere har deltaget i de samme møder.

Man har ligeledes kritiseret Venstre for, at stille krav om, at hvis ikke man kunne nå en aftale inden Lars Løkkes tur til Rio (hvor det senere viste sig, at manden lige skulle et tur til USA først?!?), så var Venstre helt ude af forhandlingerne.

Da så Finansministeren stod frem i TV2, og fortalte, at aftalen var i hus – og hvorfor det ikke blev med Enhedslistens stemmer, at man også, sideløbende med forhandlingerne med Enhedslisten, førte forhandlinger med Venstre og Konservative – og helt loyalt!!! – havde orienteret Enhedslisten herom, ja, så kan det godt være lidt svært at følge med for en ganske almindelig dansker. For hvorfor var Johanne Sshmidt-Nielsen så så rasende over aftalen med den blå side – de var jo loyalt blevet orienteret af Regeringen om andre forhandlinger?
I øvrigt ser det ud til, mad de notater som B.T. bringer i dag på deres hjemmeside, at Enhedslisten og Regeringen havde en skatteaftale i hus. B.T. skriver bl.a.:

Johanne Schmidt-Nielsen er mere end almindelig grundig til at skrible noter ned. Derfor har hun også skrevet ned, da finansminister Bjarne Corydon sagde, at han helst ville underskrive aftalen søndag, men accepterede, at det måtte blive mandag, da Enhedslistens hovedbestyrelse skulle godkende aftalen først, som det er skik og brug i partiet. Det skulle ske søndag.
Det er lidt svært, at forholde sig til de radikale leders, Margrethe Vestager, udtalelse om, at hun slet ikke kunne genkende Enhedslistens udlægning af skatteforhandlingerne.

Efterfølgende kunne Villy Søvndal så fortælle, at Venstres korpulente medlemmer endelig var komme ned fra deres træer????
Manden må jo være bindegal! Her står han for åben skærm og nedrakker sine partnere om den fælles skatteaftale. Nedrakker han så også sine ministerkolleger, som fylder lidt for meget i landskabet – og på vægten?

Ligeledes kan vi så konstatere, at Enhedslisten har fået over 500 nye medlemmer – på ét døgn! Det bliver lidt interessant, at følge med i den næste meningsmåling mht. vælgernes tilslutning til de politiske partier – samt, hvorfra komme de nye medlemmer til Enhedslisten?

Der er også lagt op til et rivegilde i SF, da medlemmerne, mildest talt, ikke er enig med Skatteministeren, som er SF’er. Mange er gået så vidt, at de forlanger Skatteministeren skal gå af.

Selv Mogensen & Kristiansen har, i samme anledning, haft en særudgave på TV2 NEWS. Det bliver spændende, at se og høre deres næste udgave af deres program, for næste uges politiske udfordringer, kan næppe blive mere spændende end de er nu – med mindre der udskrives valg!

Hvis jeg ikke før har forstået den sydtyske politiker, frants Josef Strauss, sammenligning med politik og pølser, så er det vist på tide at søge hjælp!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *