ODDER KOMMNUE SKRIVER DESVÆRRE MILJØHISTORIE!

Min gamle ven fra Odder, Erik T. Hansen, havde et læserbrev i Odder Avis den 25. april 2012 – og inden jeg nåede at læse dette indlæg, fik jeg en tilbagemelding fra en odderborger om omtalte indlæg:

” Erik T.Hansen har et læserbrev i Odder sprøjten, hvor Odder kommune bliver “hudflettet”og ristet i”eget fedt”!-Jeg venter spændt på om der reaktion fra “kommune”!!!”

Nu er det fire (4) uger siden dette læserbrev blev offentliggjort, og Odder kommune har endnu ikke svaret! Jeg får en snigende mistanke om, at Erik T. Hansen har ramt et problem lige i rø…, og det er derfor, der er en larmende tavshed på rådhuset i Odder.

Læs selv læserbrevet – og kom med et bud om, hvorfor kommunen ikke svarer!

Erik T. Hansens læserbrev:

Da der midt i december 2011, – igen – blev konstateret en større olieforurening i Rævs Å,
forsikrede Odder Kommunes ”vandløbsansvarlige” Christian Pedersen, at der var tale om en
mindre mængde olie, der angiveligt stammede fra et olietyveri fra en nedgravet olietank ved
outlet Sportsforretningen samt, at forureningen ville være under kontrol meget hurtigt, i øvrigt
var der kun tale om ”olierester” der var aflejret i i kloakrørene fra tyveriet!!.

Odder brandvæsen havde udlagt flydespærringer i åen, som ville samle olien op, disse flydespærringer
ville blive udskiftet løbende hver 14 dag.
I øvrigt, var der ikke tale om ret store mængder olie, forsikrede Christian Pedersen, – måske højest 1 liter.

Til trods for alle disse ”bortforklaringer” er virkeligheden en helt anden, – hvilket undertegnede ved selvsyn kunne konstatere d. 20/4 – 2012 kl. 09,16.

At der stadig flyder olie ud i Rævs Å, fremgår ret tydeligt af de billeder jeg tog denne morgen, endvidere er stanken af dieselolie ret markant, -ligeledes kunne jeg konstatere, at de udlagte flydespærringer ikke har været udskiftet længe, for flydespærrerne ligger meget tungt i vandet, således vandet flere steder løber over flydespærrerne.

At Odder Kommune fortolker og ”bøjer” miljøloven som det passer bedst, – fremgår ret klart af det svar jeg har fået fra Miljøministeriet vedr. fortolkningen af miljøbeskyttelseslovens § 27 stk. 3

Af Miljøministeriets svar fremgår det klart, at INGEN af landets kommuner har kompetence til, at give tilladelse, at udlede urenset spildevand/overfladevand til vandløb eller søer, det er kun Miljøministeriet der i særlige tilfælde kan give tilladelse til disse udledninger, – kan Odder Kommune fremvise en sådan tilladelse??.

I den forbindelse er det værd at nævne, at den nyvalgte formand for Naturfredningsforeningen i Odder, var på et inviteret besøg af borgere på Lundevej, for at vurdere olieforureningen af Rævs Å da den var på sit højeste, men der er ingen der har hørt fra Formanden siden!!.

Odder Kommunes ”passive” indsats i forbindelse med olieforureningen af Rævs Å og Odder Å skal ses i lyset af, at det i år er – 11 år siden Odder Kommune blev Politianmeldt første gang, i forbindelse med olieforu-rening af Rævs Å, – i alle 11 år har der været tale om ”utallige” tilfælde af olieudslip, – men INTET er sket, for olien flyder stadig ud i Rævs Å.

Årsagen til olieforureningen er på ingen måde fundet, for der kan under ingen omstændigheder være tale om rester fra kloakrørene længere, efter 5 måneder, – det er efterhånden mere sandsynligt, at der er tale om, at olien stammer fra den restforurening der blev efterladt i forbindelse med oprensningen af Banegårdsgade 30.

Odder Kommunes manglende indsat er og bliver en katastrofe for miljøet i Odder Kommune.

Erik T. Hansen
Lundevej 13
8300 Odder

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *