En lørdag på cyklen

Jeg har allerede skrevet en del om mine cykelture, og selv om jeg ikke mere træner til et eller andet løb, tager jeg alligevel mine cykelture på landevejene. Da jeg har diabetes, gør jeg mig selv en meget stor tjeneste ved at motionere, og da jeg ikke skal tvinges til at tage cyklen, er dette slet ikke noget problem – og jeg er da stadig ung, kun 67 år!

Da vinden i dag fortalte mig, hvor jeg skulle hen, satte jeg straks retningen mod Svaneke.Hvordan kan en vind egentlig bestemme, hvor jeg skal køre? Tjaaa, hvis man gerne vil have medvind på hjemturen, er det svar vel egentlig ligetil.

Turen gik gennem Stammershalle og vejen ved Døndalen, med retning mod Gudhjem. Inden bakken op mod Gudhjem drejede jeg af ved Bobbe Å, og satte kursen mod Øster Lars. Derefter gik det mod Østermarie.

Inden Østermarie punkterede jeg, hvilket jeg ellers meget sjældent gør, så der var ingen grund til sure miner. Heldigvis havde jeg alle ting med til en punktering, så kort efter kørte jeg gennem Østermarie.

Selv om jeg på udturen havde modvind hele vejen, var vinden bare 7 m/s, så det generede mig slet ikke, så inden jeg fik set mig om, kørte jeg ind gennem byen i Svaneke.

Det var tydeligt, at det endnu ikke var sommer, for så havde byen været propfuld af turister – samt, ville alle benytte veje og gader som helt deres egne private “gågader”, altså ingen hensyn til den kørende trafik. Men sådan var det ikke i dag.

Nu da jeg cyklede op langs kystvejen på hjemturen, kunne jeg godt mærke forskellen fra modvinden – nu havde jeg medvind hjem.I Gudhjem slog jeg lige en smut nedenom byen, for at se om turisterne var komme til denne egn af øen. Og her tager man næsten aldrig fejl. Gudhjem er som et fluepapir på turister, så selv om turistsæsonen endnu ikke er helt begyndt, var der i anledningen af weekenden alligevel en hel del mennesker, der havde fundet vej til Gudhjem.
 

Et par km før Svaneke lå der denne flotte ejendom – med den endnu flottere mølle.På Svaneke torv
“Bryghuset” – også på Svaneke torvDer var dømt råhygge på havnen i Svaneke, og de lokale isbutikker havde en god handel i dag.Denne flotte stubmølle ligger i udkanten af
Svaneke, på den nordlige del af kystvejen
I Gudhjem, havde en stor del af motorcyklefolket fundet vejen
ned til havnen, hvor der ligger den ene fortovsrestaurant efter
den anden. Selv Gudhjem røgeri havde en del udendørs gæster
så det lover godt for turistsæsonen           

Da jeg igen stod i Tejn, stod tælleren på cyklen på 53 km – helt det samme antal, som turen til Rønne forleden dag.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *