Motorvejsløbet i Sønderjylland

René er ved at være klar
Selv om jeg er pensionist på Bornholm, forhindrer det os ikke i, at besøge vore børn og børnebørn, hvor de har slået sig ned. Så her den 24. marts er vi lige et smut i det “synnejyske”, og da vor svigersøn, René, havde tilmeldt sig et løb på den nye motorvej fra Kliplev til Sønderborg, var jeg selvfølgelig med for at overvære hans pinsler på den nye motorvej – inden den nye vej officielt bliver taget i brug af motorfolket.
Flere måneders forberedelser kulminerer i dag, når den nye asfalt tages i brug for løbere. Siden november 2011 har de arrangerende foreninger haft travlt med at planlægge løbet ned i mindste detalje.
Omkring 10.000 mænd, kvinder og børn har tilmeldt sig løbet, og disse fordeler sig primært på Sønderjyske deltagere, men også fra det øvrige land, samt syd for grænsen, kommer der deltagere.
Der var 4 klasser. En for 5 km, en for 10 km, en for ½ Maraton og så en for de barske, der skulle løbe en hél Maraton på 42,195 km.
Mange virksomheder i Sønderjylland har tilmeldt deres medarbejdere til løbet. En stor del af deltagerne kommer således fra virksomheden Meldgaard, samt Sønderborg Kommune og Aabenraa kommune. Den forening der har tilmeldt flest deltagere, er AAIG, Aabenraa.
Her ankommer vi til mål- og startområdet ved den nye motor-
vej imellem Kliplev og Sønderborg.
Forud for Motorvejsløbet var der taler af bl.a. Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, Birgit Langelund, formand for DGI Sønderjylland, Carl Holst, Regionsrådsformand i Region Syddanmark, Tove Larsen, Borgmester i Aabenraa Kommune og Aase Nyegaard, Borgmester i Sønderborg kommune. Udover at være taler, deltager Carl Holst også i løbet på 10 km ruten.
Både i start- og målområdet og ude på ruten, var der være en festlig stemning med bl.a. musik. Lions stod for salg af sunde madvarer m.m. i start- og målområdet. Overskuddet går til Lions.

Den store mellemskare af 10 km-løbere på den nye Sønderjyske motorvej.
Der var være et mylder af mennesker i området, så parkering varr blot én af udfordringerne. Den parkering vi fandt, var ca. 3 km fra startområdet, så vi fik lidt at en gåtur inden vi fandt frem til det store menneskehav.
René på vej ind i målområdet efter en tur på 10 km

Vejret kunne godt have været bedre. Det var overskyet og koldt, men på den anden side, så regnede det heller ikke. Meeeen, dagen før havde vi haft det smukkeste forårsvejr med fuld sol, så vi var sikkert allerede godt forvendt med vejret.

Renés løbetid blev noteret til 56 min og 55 sekunder – men med den start, som 4.000 løbere befandt sig i, kan man sikkert godt trække et par minutter fra, inden løberene kom helt op i tempo.

Et helt igennem vellykket arrangement med mange glade vindere, der efter et veludført, atter kunne begive sig til deres biler – 3 km væk på en mark.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Motorvejsløbet i Sønderjylland

 1. Jakob Thuemoes skriver:

  Hej.

  Vi er en lille avis som skriver om det offentlige Danmark.

  Vi vil meget gerne bruge billedet af de mange løbere på motorvejen i forb. med en artikel om offentlig-privat samarbejde.

  Vil det være muligt?

  Mvh Jakob Thuemoes
  Avisen Kommmunen

 2. Krog skriver:

  Hej Jacob!

  Det vil glæde mig at hjælpe jer, så du har min tilladelse til at anvende omtalte billede fra min blog – blot du angiver fotografen, som er undertegnede.

  Mvh
  Erik Krog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *